Solid Beans - by Sur.

Met Solid Beans - by Sur. zijn wij de eerste verzekeringsmakelaar van het land met een unieke, zelf ontwikkelde koffieblend. Ontdek er alles over in deze blog.

Blog

Na bijna één jaar brainstormen en proeven is het eindelijk zover. Met 'Solid Beans - by Sur.' zijn we de eerste verzekeringsmakelaar van het land met een volledig eigen ontwikkelde koffieblend.

Geef toe, de gelijkenissen tussen een goeie tas koffie en een goed verzekeringscontract zijn legio.  Net zoals velen nood hebben aan hun kop koffie, heeft bijna iedereen verzekeringscontracten nodig. Koffie geeft ons die dagelijkse energieboost, verzekeringen het vertrouwen en de zekerheid dat we beschermd zijn tegen potentieel risico.

 

Bovendien zitten we met twaalf collega’s en daarnaast nog eens  verschillende klanten en maatschappij verantwoordelijken die bij ons over de vloer komen, over de twee kantoren heen, al snel aan 40 tot 45 kopjes koffie per dag.  Dan kan je maar beter goeie koffie zetten, toch? En dus ontstond het idee om een eigen Sur. koffieblend samen te stellen.

 

Alles begon begin dit jaar met een teambuilding bij Viva Sara, dé koffiebranderij van de streek.  We kregen er een opleiding ‘van koffieboon tot de drank in onze tas’, een rondleiding in de branderij, en een overzicht van de verschillende zetmethodes.

Belangrijke zaken verzeker je, voor de rest is er koffie.

Na verder brainstormen over de naam, en een finale sessie proeven – heel veel proeven – kwamen we eind september uiteindelijk tot ‘Solid Beans’.  De eerste en unieke koffieblend in ons land die werd samengesteld door een verzekeringsmakelaar.

 

En of we trots zijn op het resultaat.  Een gebalanceerde koffie met een krachtige body, een vleugje aciditeit met hints van fruitaroma’s en chocolade.  Met een 100% Arabica omniroast, creëerden we bovendien een koffie die je zowel via de traditionele filtertechnieken kan zetten, alsook als pure espresso of in combinatie met (opgeschuimde) melk. 

 

Een speciaal woord van dank aan Bart en Peter van Viva Sara is dan ook op z’n plaats.  Met hun enorme ervaring stonden ze ons zeer professioneel bij in het samenstellen van onze blend.  En het resultaat is een heerlijke smaakbom in de mond.  

 

Ook een shout-out naar de mensen van Thinkedge, die ervoor zorgden dat het topresultaat qua bonen ook qua branding (pun not intended) zeer geslaagd genoemd mag worden.

Net als een goeie kop koffie, biedt een goed verzekeringscontract comfort, troost, geborgenheid en zekerheid.

De volgende keer dat jij jouw verzekeringsdossier komt bespreken bij ons op kantoor, kunnen we je dus een heerlijk kopje eigen samengestelde koffie aanbieden.  En of we er trots op zijn!

 

Dus zeg maar… Wanneer mogen we je verwachten?

Sur Punt

Waar beginnen?
Gewoon hier.