Vandalisme aan jouw wagen

De omniumverzekering dekt zo goed als alle schade aan jouw wagen. Diegene die meer willen te weten komen over de omniumverzekering, meer bepaald over het verschil tussen een beperkte en een volledige omnium, verwijzen we graag door naar deze video van Gilles. In deze blog willen we het echter specifiek hebben over schade aan jouw wagen door vandalisme. Volg even mee...

Blog

Vrijstelling = deel van het schadebedrag waar je zelf voor opdraait

Bij een volledige omnium is alle schade aan jouw wagen gedekt. Veelal zit hier wel een vrijstelling in, een bedrag dat steeds ter jouwer laste blijft, een bedrag waar je dus zelf moet voor opdraaien.

Dat is best wel vervelend bij als jouw auto beschadigd wordt door vandalisme. Door een onverlaat die het leuk vindt om een kras in jouw wagen te trekken met z’n sleutel… En jij zou dan nog eens een deel van die herstelkosten moeten dragen via de vrijstelling van jouw omniumverzekering?

Dien klacht in bij de politie!

Wat als wij jou vertellen dat je het betalen van een vrijstelling bij een schadegeval door vandalisme eenvoudigweg kan vermijden? Bij veel maatschappijen valt die vrijstelling immers weg als jij – binnen de 24 uren na het vaststellen van die daad van vandalisme – klacht gaat neerleggen bij de politie.

 

Conclusie

Het kan best een aardig verschil uitmaken voor jou als die vrijstelling wegvalt. De vrijstelling kan tot een paar honderd euro oplopen, dus het is al eens de moeite om hiervoor naar de politie te stappen en een klacht neer te leggen.

 
Sur Punt

Waar beginnen?
Gewoon hier.