Schadeverleden Autoverzekering

Iets wat we heel vaak tegenkomen bij ons op kantoor. Mensen die al jarenlang met een bedrijfswagen van hun werkgever rijden. Na een aantal jaren nemen ze ontslag om bijvoorbeeld op zelfstandige basis te beginnen, en men koopt een eerste eigen wagen aan.

Blog

Geen historiek

Het eerste wat de verzekeringsmakelaar vervolgens vraagt is om aan te tonen dat je de voorbije vijf jaar ongevallenvrij bent. Meestal krijgen wij dan te horen: “Ik heb geen gegevens van een vorige autoverzekering waarmee ik dat kan bewijzen, want ik reed met een bedrijfswagen”. Dat kan de zaak bemoeilijken, en in het slechtste geval tot lagere kortingen leiden voor jouw toekomstige autoverzekering.

Hoe voorkomen?

Vaak kunnen we dit wel oplossen door een geschreven verklaring van de voormalige werkgever. Maar toch…

 

Je kan het nog makkelijker voorkomen door nu al aan jouw toekomst te denken. Rij je vandaag met een bedrijfswagen, bewaar dan gewoon de gegevens van jouw huidige autoverzekering, van jouw bedrijfswagen.

 

Ga even op zoek naar het verzekeringsbewijs, de voormalige groene kaart die ondertussen al lang wit geworden is, en neem er een kopie of foto van. Daarop staat immers aangegeven bij welke verzekeringsmaatschappij jouw bedrijfswagen verzekerd is, en wat het contractnummer is. Noteer dan nog ergens sinds wanneer je met die bedrijfswagen rijdt, en sla die informatie zorgvuldig op.

 

Als je dan in de toekomst een eigen wagen aankoopt, kan je altijd naar die autoverzekering verwijzen om aan te geven dat je schadevrij bent.

Conclusie

Zelfs al rij je vandaag dus met een bedrijfswagen – waarbij je je niets hoeft aan te trekken van de autoverzekering – toch kan je vandaag al het verschil maken voor een beter tarief in de toekomst, eens je je eigen wagen aankoopt en gaat verzekeren. Ga hiervoor op zoek naar de gegevens van de autoverzekering van jouw huidige bedrijfswagen, en sla deze zorgvuldig op.

 

Het spreekt voor zicht dat als je wisselt van bedrijfswagen, je deze oefening uiteraard dient te herhalen. Zodat je de info hebt van al jouw bedrijfswagens.

Sur Punt

Waar beginnen?
Gewoon hier.